'Laat naar je borsten kijken': 1 op de 9 vrouwen krijgt borstkanker

13913_laatnaarjeborstenkijken300.jpg

Borstkanker, dáár gaat het om: één op de negen vrouwen krijgt het, en van die groep sterft één vijfde eraan. Tanghe is het gezicht van deze actie van Kom op tegen kanker. Ze werkt ook mee aan Pink Ribbon, een glossy magazine dat wil sensibiliseren over de ziekte, en waarvan de opbrengst integraal naar Kom op tegen kanker gaat.

MARTINE TANGHE « Toen mijn moeder veertig was - ik was zeventien en zat op internaat - werd er borstkanker bij haar vastgesteld. Ik herinner het me als de dag van gisteren: het was alsof de bodem uit mijn wereld werd geslagen. Ik dacht meteen dat ze dood zou gaan. Gelukkig heeft ze die kanker overwonnen, maar sindsdien houdt de ziekte me bezig. Zeker omdat ik erfelijk belast ben.»

HUMO Bent u bang?

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan