De wetenschap van het liefdesverdriet

, door (hvt)

ldvd 1200

Het is een triest feit: liefdesverdriet is van alle tijden. Maar terwijl het vroeger veeleer een levensles was, een fase waar elke mens door moest – de meest begaafde creatievelingen hielden er misschien een literair meesterwerk aan over, maar voor de rest was het gewoon afzien – krijgt hartzeer dezer dagen alsmaar meer aandacht vanuit wetenschappelijke hoek.

'De romantische mythe richt nogal wat schade aan'

Psychologen en therapeuten staan de slachtoffers beroepshalve bij; maar ook vanuit andere wetenschappelijke domeinen – van de geneeskunde tot de economie – wordt er met interesse gekeken naar de destabiliserende kracht van liefdesverdriet op mens en maatschappij. En dat hoeft niet eens te verbazen: nu we met z’n allen in snel tempo uit elkaar lijken te gaan, kan het haast niet anders of de hoop gebroken harten wordt steeds groter.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan