'Salamander': scenarist Ward Hulselmans

, door (bve)

ward hulselmans
© Jelle Vermeersch

Naast Peeters, overtuigend robuust, imponeren Mike Verdrengh, moeiteloos de stap van tv-baas naar demon zettend, en Jo De Meyere, als niet minder geslepen dan gespleten procureur-generaal. Allen drijven op het vakmanschap van regisseur Frank Van Mechelen en scenarist Ward Hulselmans, een osmotisch duo dat eerder tekende voor de tv-reeksen ‘Heterdaad’ en ‘Stille waters’ en de film ‘De indringer’.

Zou Hulselmans, ook nog eens bedenker van ‘Witse’ en de facto dus fictiekoning van de zondagavond, het succes van ‘Salamander’ hebben zien aankomen?

Ward Hulselmans «Die 1,7 miljoen kijkers – 1,4 miljoen rechtstreeks en driehonderdduizend in uitgesteld relais – overtreffen mijn verwachtingen, maar dat het grote publiek ‘Salamander’ zou lusten wist ik wél. Mijn buikgevoel bedriegt me nog zelden: ik voel dat een bepaald onderwerp op een bepaald moment zal aanslaan. Met ‘Witse’ had ik dat ook, hoewel niemand er destijds in geloofde.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan