De chemie van Arctic Monkeys

, door (kv)

‘Summat’. Zo zeg je in Sheffield, en bij uitbreiding in Yorkshire, ‘something’. Maar de summat van Alex Turner , zoals in ‘Do you ever get that fear that you can’t shift the tide / That sticks around like summat in your teeth?’ in ‘Do I Wanna Know?’, de bedwelmende opener van de nieuwe van Arctic Monkeys, verstaan ze ook in Los Angeles.

arctic monkeys
© Zackery Michael

Aangezien Turner daar nu voltijds woont – er een huis, een motor én een acterend fotomodel als lief heeft – is het niet onlogisch dat ‘AM’ het muzikale equivalent is geworden van een rondje scheuren over de Pacific Coast Highway.

Londen, eind juni. Ik heb de muziek van ‘AM’ in mijn iPhone en een papiertje met een adres, meer niet. Mijn bestemming is een gentlemen’s club in de East End – op de wandeling van het metrostation naar dat pluchen members only-etablissement, passeer ik een terrasje waar Monkeys-gitarist Jamie Cook (Cookie voor de vrienden) en bassist Nick O’Malley – allebei in de weer met een biertje en hun smartphone – zorgeloos in de zon tussen lunchende nouveau East­enders zitten.

De ‘stille’ leden van de groep krijg ik straks dus niet te zien: het wordt een interview met Alex Turner en drummer Matt Helders­ (ook van het bandje Mongrel en wat ­remixes voor onder anderen Yo! Majesty).

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
kiest u één van deze opties:

IK KOOP DIT ARTIKEL

IK PROBEER HUMO 2 MAANDEN
+ 1 MAAND GRATIS

Ik heb al een abonnement

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

Humo cover Nu in
Humo
De website van Humo maakt gebruik van cookies.   Meer info   Deze melding niet meer weergeven