Evelien Bosmans, de enige echte 'Marina'

, door (sdj)

‘Ik wou dat ik dat kon,’ zegt Evelien Bosmans (24), ‘net als jij zo keihard zeggen wat je vindt.’ Het was haar tijdens haar fotoshoot niet ontgaan dat ik me voor de deur van de studio even had laten gaan in een discussie. ‘Hoe doe je dat?’ vraagt ze. ‘Denk je nooit zoals ik: ‘Ik zeg gewoon ja en probeer dan alsnog te doen wat ik wil?’’ Voor ik het weet, is zij mij aan het interviewen in plaats van ik haar, en denk ik: ‘Wat een wonderlijk wezen.’

evelien bosmans
© Johan Jacobs

Dat was ze ook in ‘Marina’, Stijn ­Coninx’ filmversie van Rocco ­Granata’s jeugd: het prachtig mooie wezen dat onze Rocco tot zijn wereldhit ­inspireerde. Jaja, heel romantisch, ­inderdaad. ‘Marina’ is natuurlijk onversneden romantiek, maar wel zalig: twee uur lang genieten, en ik denk niet dat iemand het tijdens de apotheose droog zal houden.

Evelien Bosmans «Heb je geweend? Tijdens dat einde, zeker? Ja, hè.

»Toen ik het script las, dacht ik nog: ‘Oei, dat is misschien wel héél Hollywoodiaans, die strijd van iemand ­tegen de wereld die het dan toch haalt, en dan dat einde.’ Maar toen ik ernaar zat te kijken, voelde ik alleen maar: ‘Dit werkt!’»

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
kiest u één van deze opties:

IK KOOP DIT ARTIKEL

IK PROBEER HUMO 2 MAANDEN
+ 1 MAAND GRATIS

Ik heb al een abonnement

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

Humo cover Nu in
Humo
De website van Humo maakt gebruik van cookies.   Meer info   Deze melding niet meer weergeven