Kalverliefde: Conny, de lesbische boerin uit 'Boer zkt. vrouw'

Ze zal voorlopig de televisiegeschiedenis ingaan als Conny Van der Veken (43), de eerste boerin op zoek naar een vrouw. Een lesbische kandidate: het is eens wat anders, dachten ze bij 'Boer zkt. vrouw', en ze hebben gelijk: waarom ook niet? Maar hoe ongelofelijk ook, de ambtenarij, het leger én heel wat Belgische families dachten daar anders over.

18791_Conny_boerin-186.jpg
© Thomas LegrÚve

Conny kreeg de meeste brieven van iedereen, maar ze is wel de enige in 'Boer zkt. vrouw' die uiteindelijk huwelijkskandidaten op bezoek kreeg die ze niet had gekozen. Omdat haar drie favorieten zich, samen met nog zeven anderen, onder druk van hun omgeving hadden teruggetrokken.

CONNY VAN DER VEKEN «Ik wist al dat andersgeaarde hoge ambtenaren en officieren gevraagd wordt zich aan regels te houden. 't Is niet dat ze helemaal niet naar buiten mogen treden, maar alleen onder bepaalde voorwaarden. En ja, een paar andere vrouwen die ik had gekozen, zijn kennelijk toch ook nog bezweken onder druk van hun familie.»

HUMO Het is dus niet zo raar dat er nu geruchten gaan dat 'jouw' kandidaten dan maar onderling iets zijn begonnen.

CONNY «Ik weet daar echt niks van, en die verhalen over complotten in mijn tuin zijn volgens mij allemaal onzin. Eén van de drie uiteindelijke kandidates had ik trouwens wel op mijn lijst staan - weliswaar op mijn reservelijst.»

HUMO Waarom had je je eigenlijk ingeschreven?

CONNY «In de week dat de kinderen er niet zijn, zit ik hier alleen. Een vriendin van mij zei: 'Kom Conny, doe daaraan mee.' Ik heb me dan in een opwelling ingeschreven, maar 't is niet dat ik hopeloos op zoek ben. Ik voel me er helemaal niet slecht bij dat ik hier in mijn eentje op de buiten zit.»

Lees het volledige interview vanaf dinsdag 6 oktober in Humo

 

Humo 3605 06/10/2009

Dit artikel verscheen in:

HUMO van dinsdag 6 oktober 2009

Lees alle reportages

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

Humo cover Neem een
abonnement
op Humo
De website van Humo maakt gebruik van cookies.   Meer info   Deze melding niet meer weergeven