Kalverliefde: Conny, de lesbische boerin uit 'Boer zkt. vrouw'

humo-archief Maandag 5 oktober 2009 - 11u00

Ze zal voorlopig de televisiegeschiedenis ingaan als Conny Van der Veken (43), de eerste boerin op zoek naar een vrouw. Een lesbische kandidate: het is eens wat anders, dachten ze bij 'Boer zkt. vrouw', en ze hebben gelijk: waarom ook niet? Maar hoe ongelofelijk ook, de ambtenarij, het leger én heel wat Belgische families dachten daar anders over.

18791_Conny_boerin-186.jpg© Thomas LegrÚve

Conny kreeg de meeste brieven van iedereen, maar ze is wel de enige in 'Boer zkt. vrouw' die uiteindelijk huwelijkskandidaten op bezoek kreeg die ze niet had gekozen. Omdat haar drie favorieten zich, samen met nog zeven anderen, onder druk van hun omgeving hadden teruggetrokken.

''Merken dat je op meisjes valt: wat móét je daarmee, in Kasterlee?''

CONNY VAN DER VEKEN «Ik wist al dat andersgeaarde hoge ambtenaren en officieren gevraagd wordt zich aan regels te houden. 't Is niet dat ze helemaal niet naar buiten mogen treden, maar alleen onder bepaalde voorwaarden. En ja, een paar andere vrouwen die ik had gekozen, zijn kennelijk toch ook nog bezweken onder druk van hun familie.»

HUMO Het is dus niet zo raar dat er nu geruchten gaan dat 'jouw' kandidaten dan maar onderling iets zijn begonnen.

CONNY «Ik weet daar echt niks van, en die verhalen over complotten in mijn tuin zijn volgens mij allemaal onzin. Eén van de drie uiteindelijke kandidates had ik trouwens wel op mijn lijst staan - weliswaar op mijn reservelijst.»

HUMO Waarom had je je eigenlijk ingeschreven?

CONNY «In de week dat de kinderen er niet zijn, zit ik hier alleen. Een vriendin van mij zei: 'Kom Conny, doe daaraan mee.' Ik heb me dan in een opwelling ingeschreven, maar 't is niet dat ik hopeloos op zoek ben. Ik voel me er helemaal niet slecht bij dat ik hier in mijn eentje op de buiten zit.»

Lees het volledige interview vanaf dinsdag 6 oktober in Humo

 

0 reacties

reageer ook 

Reageer ook

Humo login:

(wordt nooit getoond)

Of login met facebook:

Nu in Humo

studentenbijlage vierkant

Humo's Studentenbijlage 2014

  Dinsdag 23 september 2014 - 09u01

Het nieuwe academiejaar is begonnen! Als u één van die lieden (m/v, om en bij de 18 jaar) bent die voorlopig nog wat aarzelend blijven drentelen in de buurt van de startblokken – gewoon: omdat u niet weet welke richting het uitmoet, en geen vriendelijke omstaander in de buurt om te helpen – zit u deze week goed bij Humo. Humo’s Studentenbijlage is een robuuste traditie geworden, vaste prik in september. Lees meer over de studentenbijlage

imu proefabo
Humo 3864 23/09/2014Cover 3863 16/09/2014Humo 3862 09/09/2014Humo 3861 02/09/2014Humo 3860 26/08/2014Cover 3859 19/08/2014

Schrijf je in op Humo's wekelijkse nieuwsbrief!

Wil je als eerste op de hoogte zijn van wat er leeft op Humo.be? Vul hier je e-mailadres in:

Jouw aanraders

De website van Humo maakt gebruik van cookies.   Meer info   Deze melding niet meer weergeven