Enfant terrible: Charlotte, de dochter van Serge Gainsbourg

, door (ss)

19123_gainsbourgs.jpg
© Corbis

Charlotte heeft geen doorsneeleven gehad. Ze was vijf toen haar ouders, Serge en Jane Birkin, het hijgdrama 'Je t'aime moi non plus' maakten. Die film was zo aanstootgevend dat hij met pornocertificaat werd uitgebracht. Niemand kon toen vermoeden dat Charlotte meer dan dertig jaar later zelf al een dozijn naaktscènes op haar conto zou hebben (de eerste onder regie van haar vader!) en dat ze zou acteren in wellicht de meest choquerende mainstreamprent van het voorbije decennium, 'Antichrist' van Lars von Trier.

Dat de frêle Charlotte met haar stamelende fluisterstemmetje ook zou gaan zingen, leek zo mogelijk nog onwaarschijnlijker. Laten we eerlijk zijn: ze heeft haar naam mee, en ze leunt zwaar op de hulp van eerst Air en nu Beck. En op gastmuzikanten als Jarvis Cocker, Neil Hannon, David Campbell (alias vader Beck) en zelfs modeontwerper Hedi Slemane. Maar wie ook het leeuwendeel van het werk op zich heeft genomen: '5:55' uit 2006 en het gloednieuwe 'IRM' zijn mooie platen.

 

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan