Trixie Whitley

, door (jub)

19328_trixie-whitley-vanfleteren.jpg
© Stephan Vanfleteren

Niet met Black Dub (haar groep met Daniel Lanois en de monumentale ritmesectie Brian Blade-Daryl Johnson, waarmee ze midden september in een handomdraai de AB uitverkocht), maar met eigen werk en een Belgische band die evenmin bestaat uit slecht volk.

Begin maart verschijnt wereldwijd de eerste, titelloze full-cd van Black Dub (wie de filmpjes op YouTube nog niet heeft gezien, mag dat eerst even doen en een halfuurtje stil zijn); daarna trekt de groep op tournee. Wij maakten van Trixies bezoek aan haar tweede thuisland gebruik om haar even aan de mouw te trekken en te vragen hoe het met haar gaat. Al hadden we het antwoord ook zelf kunnen bedenken:

Trixie Whitley «Vree goe, ik kan echt niet klagen. Ik ben nu wel weer een beetje zenuwachtig voor mijn Belgische concerten, want hier word ik toch nog net een tikje meer onder de loep gelegd.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan