Scheire & Van den Abeele: de vrolijke wetenschappers van Wachtebeke

, door (tvs)

Scheire en de Schepping
© Johan Jacobs

Om de niet zo glanzende parel aan de niet zo glanzende kroon van het Meetjesland te bereiken, dient de bezoeker de afschuwelijkste strook Vlaanderen te trotseren: een twaalf kilometer lange tocht langs het asbrakende vulkaanlandschap rond de Gentse havenzone.

Lieven Scheire (nippend van een currysoep in volkskroeg La Luna, downtown Wachtebeke) «Mensen die voor het eerst in deze buurt komen, worden meestal bevangen door een soort tristesse. Ik heb dat nooit zo ervaren.»

Filip Van den Abeele (boven een kop zwarte koffie, zonder een spat ironie) «Het doordringende aroma van chemiereus Rütgers-VFT in Zelzate, in de volksmond liefkozend het Teerkot genoemd, maakte deel uit van ons referentiekader. Als we terugkwamen van schoolreis, dan verlangden we naar die geur. Voor ons was dat thuiskomen.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan