'De ochtend': Xavier Taveirne & Bert Rymen

, door (tp)

De ochtend
© Marco Mertens

Humo resideerde - op zoek naar het succesrecept van 'De Ochtend' - een hele uitzending lang op de redactie, en peilde tussendoor naar de opschudding die ontstond na de recente vernieuwingsoperatie bij Radio 1. 

HUMO Het luidste schot voor de boeg kwam van schrijver Erwin Mortier: in een open brief haalde hij verschroeiend uit.
 
Taveirne
«We gaan daar niet flauw over doen: die brief is hard aangekomen. Maar daarmee was de geest ook meteen uit de fles, en de realiteit is natuurlijk veel minder scherp dan wat Mortier schreef.»

HUMO Hij had het onder meer over de ongemakkelijke grand écartvan Radio 1: ‘De zender is een Siamese tweeling: tegelijk een reguliere radiozender naast de andere én één van de kanalen waarlangs de nieuwsdienst aan haar opdracht tot actualiteit en duiding voldoet.’ Dat zou aanleiding geven tot een zekere onderlinge animositeit tussen de ‘radiomakers’ enerzijds en de nieuwsdienst aan de andere kant.

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan