Xaviera Hollander: 'Ik was een atypische hoer. Ik kwam klaar met mijn klanten'

, door (wh)

In 1968 trok de bloedmooie Xaviera Hollander naar de States om er wat bij te klussen als callgirl. Snel klom ze hoger op de erotische ladder, opende haar eigen bordeel en werd Madam. Specialiteit: het sadomasochisme. Over haar ervaringen schreef ze het onthutsend openhartige boek ‘The Happy Hooker’ (1971), een wereldwijde bestseller.

xaviera hollander
© Thomas Sweertvaegher

Xaviera ontvangt mij in haar bed and breakfast, waar alles refereert aan vergane glorie en vervlogen erotiek. Het leven heeft haar niet gespaard: haar gezicht verraadt nog altijd de sensuele kracht van weleer, maar een niet te controleren eetverslaving heeft zijn vreselijke tol geëist. De ontvangst is Hollands hartelijk: ik krijg een kom zelfgemaakte soep en een enorm stuk cake toe, versierd met dikke plakken room en koffiekleurige crème au beure. We beginnen aan een marathongesprek, door mijn diva voortdurend gelardeerd met Amerikaanse uitdrukkingen. Eén ding wordt snel duidelijk: niet ik maar Xaviera leidt de dans. Zij is de Madam, ik ben haar slaaf. Dat op zich is al een eerste levensles.

HUMO In je boek beschrijf je hoe je als tienermeisje dolverliefd was op je vader. Het had zelfs iets erotisch.

Hollander «Mijn eerste orgasme kreeg ik op mijn vaders schoot. Ik was maagd tot mijn zeventiende – belachelijk lang – maar wel hevig gefascineerd door seks. Vanaf mijn veertiende hield ik een dagboek bij, waarin ik mijn hartsgeheimen beschreef. Dat dagboek bewaarde ik in een koffertje, waarvan ik de sleutel zorgvuldig wegstak. Mijn moeder, die niet alleen veel van mij hield maar ook zeer jaloers op mij was, vond dat sleuteltje én het dagboek. Na lezing heeft ze dat schrift voor mijn ogen verscheurd en in het haardvuur gegooid. Want in dat boek stond in geuren en kleuren wat mijn vader in mij losmaakte. Ik was… stapelverliefd!

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
kiest u één van deze opties:

IK KOOP DIT ARTIKEL

IK PROBEER HUMO 2 MAANDEN
+ 1 MAAND GRATIS

Ik heb al een abonnement

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

Humo cover Nu in
Humo
De website van Humo maakt gebruik van cookies.   Meer info   Deze melding niet meer weergeven