Gsm'en achter het stuur: politieagenten over de bizarste excuses

, door (jh)

20894_GsmStuur2.jpg
© Jeroom

Kortrijk - Een 38-jarige man die aan het telefoneren was, reed in de Beheerstraat in een bouwput. Twee uur later reed een 49-jarige man nog eens in op de auto, die daardoor nog wat verder in de bouwput werd geduwd. (DM 19/3/01)

Almelo - Een 38-jarige automobiliste heeft een politieman aangereden terwijl zij belde. De motoragent was net bezig automobilisten te controleren op die overtreding. Hij ging links naast haar rijden en wilde de vrouw doen stoppen, maar ze reageerde niet. Kort daarop sloeg ze aan een kruispunt plots linksaf en reed de agent tegen de vlakte (DM 31/10/07)

Veurne - Een 69-jarige vrouw stond met de wagen op de Brugsesteenweg te wachten tot ze de Toekomstlaan kon indraaien. De wagen, waarin ook haar 80-jarige man zat, werd achteraan aangereden door een vrachtwagen. Beide inzittenden moesten door de brandweer uit de totaal verhakkelde wagen gehaald worden. De man raakte zwaargewond, zijn vrouw overleed aan de opgelopen verwondingen. (DM 6/8/08) (Later bleek dat de 23-jarige vrachtwagenbestuurder aan het bellen was met de gsm aan het oor.)

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan