Voor het eerst zat: Erik Van Looy

, door (svb)

erik van looy
© Jelle Vermeersch

De indrukwekkende poster van ‘De slimste mens’ ligt voor ons op een vergadertafel bij Woestijnvis: Erik Van Looy in bloot bovenlijf (5 kilo afgevallen voor de fotoshoot) met daarop de getatoeëerde portretten van de 32 kandidaten: het resultaat van 35 dagen tekenen en fotoshoppen. De quizmaster laat me raden wie er allemaal op zijn lichaam is getekend. Dyab Abou Jahjah, die al in de derde aflevering opduikt, herken ik eerst niet, dan wel.

HUMO Stel dat Abou Jahjah in de politiek stapt en over vier jaar bij de verkiezingen meer dan 300.000 voorkeurstemmen haalt, iets wat een andere ‘De slimste mens’-kandidaat ook is overkomen...

Erik Van Looy «Zeg dat het niet waar is, hè! (lacht) Nu, ik ben er wél zeker van dat de mensen een heel ander beeld van hem zullen krijgen. En daar ben ik nu al blij om. Om me voor te bereiden op zijn deelname heb ik een dossier van 60 bladzijden over hem gelezen en ik ben ervan geschrokken hoe genuanceerd en beredeneerd die man wel kan zijn. Hij is helemaal niet de extremist waarvoor hij zo vaak versleten wordt. Zijn woorden worden voortdurend uit hun context gehaald, zeker in de sociale media.»

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De website van Humo maakt gebruik van cookies.   Meer info   Deze melding niet meer weergeven