Dossier gsm-straling (1)

, door (cvm)

21488_gsm-1.jpg

"De voorbije jaren hebben steeds meer wetenschappers aanwijzingen gevonden dat er inderdaad zoiets bestaat als het 'microgolvensyndroom'. De eerste en meest voorkomende klachten zijn slaapproblemen of hoofdpijn, gedragstoornissen, vermoeidheid of algehele malaise, duizeligheid, prikkelbaarheid, problemen om zich te concentreren en zich uit te drukken. Daar kunnen oorsuizingen, huidirritatie, ontstekingen, black-outs, hartritmestoornissen, druk op de borst, krampen, hoge bloeddruk en verminderd libido bijkomen. De straling kan leiden tot hart- en vaatziekten en het DNA beschadigen, en is een risicofactor voor kanker. Studies wijzen ook op aantasting van het sperma bij mannen die hun gsm in hun broekzak stoppen of hun draadloze laptop op schoot nemen."

"Niet iedereen is even gevoelig voor microgolfstraling. Een sterk en gezond iemand die maar heel even wordt blootgesteld, zal mogelijk weinig of geen hinder ondervinden. Maar kinderen, tieners en zwakkeren kunnen zelfs bij een korte bestraling al last krijgen."

"Het probleem zit 'm niet alleen in de stralingsdosis, maar ook en vooral in de aard van de straling. We hebben hier te maken met - even diep ademhalen - ultrahoogfrequente microgolfstraling die gepulst is met laagfrequente elektromagnetische straling (gemoduleerde energie). In mensentaal: razendsnel op elkaar volgende elektromagnetische pulsen, die het lichaam bestoken als kogels uit een mitrailleur. Het is hitechwerk van knappe ingenieurs, en het slaat aan: er zijn wereldwijd vijf miljard gsm-gebruikers, miljoenen antennemasten op scholen, ziekenhuizen, rusthuizen en kerktorens (yep, u steunt er de kerk nog mee ook), op de daken van de buren, weggestopt in nepschouwen. Om nog te zwigen van de steeds talrijker wordende WiFi-hotspots waarmee we overal mobiel en draadloos op het internet kunnen."

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan