Ruwe De Bolster, blanke pit: Falko ('Idool 2011') en zijn vader Filip

, door (svb)

21903_Dwayne-Falko2(c)vtm.jpg
© vtm

Vandaag staat die zoon - Filip De Bolster - opnieuw in Humo. Al vijftien jaar clean ondertussen, 45 jaar oud, zangleraar en tegenwoordig vooral bekend als de vader van Falko, de androgyne jongen van zestien die via het vtm-programma 'Idool 2011' de cover van Joepie haalde. Ook Falko heeft zwaar weer achter de rug, maar sinds hij een jaar geleden bij zijn pa is ingetrokken, bloeit hij open.

  • Filip De Bolster «Eigenlijk ben ik niet Falko's echte papa. Zeventien jaar geleden zat ik in de gevangenis. Mijn vrouw heeft me toen bedrogen - wat ik nu perfect begrijp - en uit die relatie is Falko geboren. Zijn vader heeft hij nooit gekend, want die is drie maanden na de geboorte verongelukt. Mijn vrouw - enfin, 't was inmiddels mijn ex - heeft me dan gevraagd of de kleine op mijn naam mocht staan, en zonder veel nadenken heb ik ja gezegd. Ik zag Falko ook geregeld, want ik ging nog vaak bij mijn ex op bezoek. Maar echt contact hadden we niet.»
  • Falko «Ik zat in een instelling. Vanaf mijn twaalfde. Ik had daar zelf om gevraagd, want thuis ging het echt niet meer. Mijn moeder had zware problemen - meer wil ik daar niet over zeggen - en ik leed daaronder. Mijn schoolresultaten waren slecht, ik was ongelukkig en ik werd agressief: voortdurend beet ik van me af, soms letterlijk, en als ik een klets kreeg gaf ik een klets terug. Ik wist: dit moet veranderen, ik heb rust en structuur nodig, dus heb ik in een gesprek met het Centrum voor Leerlingenbegeleiding gevraagd om in een tehuis geplaatst te worden.
  • Falko «'t Is dat hij het zelf toegeeft, anders zou ik me niet eens kunnen voorstellen dat Filip ooit een junk is geweest. Hij is het schoonste bewijs dat mensen écht kunnen veranderen. Daar heb ik me heel hard aan opgetrokken. Je kán iets maken van je leven, hoe slecht het er ook uitziet.»
  • Falko «Horrorverhalen, sprookjes, hele boeken schreef ik, met de hand of op een oude Atari-computer. In mijn fantasie kon ik wegvluchten. Ik droomde er ook van om zanger te worden, maar die droom had ik min of meer opgeborgen. Ik moet iets doen met mijn leven, dacht ik, ik moet een manier vinden om geld te verdienen. Dus ben ik kapper geworden.»
  • Filip «Jean Blaute heeft het eens goed verwoord: 'Als ge de beste zangers zoekt, moet ge in de opera gaan kijken.' Zo is het. Een popidool moet niet alleen een stem hebben, maar ook persoonlijkheid en looks. En dat hééft Falko.»

U lees het volledige interview met Falko en Filip De Bolster in Humo 3679

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan