Jeroen Meus: de man die 150.000 kookboeken verkocht

, door (rv)

22598_jeroen-meus.jpg
© Jelle Vermeersch

Enkele quotes van Jeroen Meus

  • HUMO Heeft jouw 'eigen stijl' al contouren?

    Meus «Bijna. Ik ben een trendhopper geweest: fusion, een beetje moleculaire keuken - die technieken zijn ondertussen gemeengoed - en cuisine de terroir. Maar na dat trendhoppen ben ik er vooral achter gekomen dat ik in hoofdzaak een redelijk klassieke kok ben. Ik ben ook klassiek geschoold: georiënteerd op de klassieke Franse keuken - een beetje zwaarder eten, met goede wijn erbij.

    »Fusion was ooit een eyeopener voor mij: ineens was de hele wereld voorhanden in de keuken. Nu wordt er weer zo lokaal mogelijk gekookt, met producten van bij ons. Dat komt natuurlijk door René Redzepi van Noma in Kopenhagen, het 'beste restaurant ter wereld'. Die man, een soort Baudelaire, wordt tegenwoordig overal gekopieerd.

    »Hij verwerkt zelfs mos in zijn gerechten. Pas op, ik ben daarin geïnteresseerd, hè, maar ik ben al even geïnteresseerd in de superklassieke keuken, de keuken 'van vroeger'. Weet je wat het is? Ik ben geïnteresseerd in eten tout court. Vooral dát wil ik laten merken in 'Dagelijkse kost'.»

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan