Bankwijzer.be: hoe proper zijn onze banken?

, door (sso)

bankwijzer

Op 2 maart gaat BankWijzer online, een gids die aangeeft hoe duurzaam banken omspringen met uw geld. Op initiatief van de ngo FairFin en met de steun van onder meer Oxfam-Solidariteit, 11.11.11 en Amnesty International onderzocht BankWijzer het beleid van negen banken op acht thema’s die een belangrijke impact hebben op de duurzaamheid van de economie en de samenleving. Daarnaast werd nagegaan of de betrokken groepen investeringen doen die schadelijk zijn voor mens en milieu.

Humo, altijd bekommerd om uw welstand, mocht de resultaten op voorhand inkijken. Wat blijkt: slechts drie van de negen banken – Triodos, Van Lanschot en VDK Spaarbank – slagen voor de duurzaamheidstest. Slechtste leerling van de klas is Belfius, dat gemiddeld amper 16 procent haalt.

HUMO Grootbanken zoals ING, KBC, Deutsche Bank en BNP Paribas die slecht scoren, en kleine spelers die het goed doen, met Triodos als uitschieter: echt verrassend zijn de resultaten van BankWijzer toch niet?

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan