Royal Blood: de tien platen die hun leven veranderden

, door (kv)

royal blood

1. Red Hot Chili Peppers ‘Blood Sugar Sex Magik’ (1991)

Ben Thatcher «Mijn broer gaf me ‘Blood Sugar Sex Magik’ toen ik 4 jaar was, en dat was toch even iets anders dan Aqua. Hij was bassist, dus hij speelde mee met Flea en spoorde me aan om mee te drummen. Tot op de dag van vandaag is dit een plaat waarop ik met plezier meedrum. De drums zijn ongelooflijk: zo funky en leuk om te spelen.»

HUMO Je drumde al op je 4de?

Thatcher «Ik drumde al toen ik acht maanden oud was: op potten en pannen, met houten lepels. Mijn eerste echte drumkit kreeg ik op mijn 6de. Mijn schoonbroer was een drummer, hij speelde in een groepje en ik keek als kind naar hem op. Delirious heette zijn groep, die verder niet veel heeft betekend. Maar ik ging weleens mee op tournee met hen, en daar is de vonk overgeslagen.»

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan