Reünie van twee diva's: Tom Lanoye & Els Dottermans

, door (rv)

lanoye dottermans
© Johan Jacobs

Josse De Pauw voert de regie en alsof dat nog niet genoeg is, heeft hij zich ook met de hoofdrol belast. Er zit een coup de théâtre in dit stuk, en aangezien het een revue is, klinkt er ook muziek in op, in levenden lijve voortgebracht door het uitmiddelpuntige orkest Flat Earth Society. In Amsterdam is onlangs ook ‘Koningin Lear’ in première gegaan, een bravourestuk in klinkklare vijfvoetige jamben, waarin Lanoye koning Lear, een ouwe kraker van de Zwaan van Avon, naar eigen inzichten in een vrouw heeft herschapen: een ongoddelijk monster van een moeder die ook nog eens CEO is. Ze wordt gespeeld door Frieda Pittoors. Tot zover de feiten. Nu de rest nog.

'Als je een complete autist als Bruno Tobback niet kwijtraakt, de koning van de mislukte oneliners en van de mislukte campagnes, wat zegt dat dan over je partij? ' Tom Lanoye

HUMO Dit mag dan wel een dubbelinterview naar aanleiding van ‘Revue Ravage’ zijn, maar wat hebben jullie echt met elkaar gemeen?

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan