'Wip': bestsellerauteur Mary Roach sekst onder de scanner

22978_scanner.jpg

In het opmerkelijkste hoofdstuk daarin kan Roach haar man overhalen tot een vrijpartij onder een MRI-scanner. Uitstekende bedlectuur, dit bijzondere snapshot van de liefde, zoals u hieronder kunt lezen.

Het is een eenpersoonsbed, hoewel er twee personen op moeten gaan liggen. Een ziekenhuisbed, maar aanlokkelijker dan de meeste ziekenhuisbedden. Het onderlaken oogt fris en gladgestreken, en een hoek van het dek is uitnodigend teruggeslagen. Op het voeteneinde liggen twee paar handdoeken en twee patiëntenhemden in keurige stapeltjes. Het doet wat denken aan de laatste maaltijd van een terdoodveroordeelde: een zwakke poging tot normaliteit en fatsoen in een scenario dat weldra hoogst abnormaal en, in de ogen van sommigen, onfatsoenlijk zal blijken.

Voor het eerst in de geschiedenis zal een wetenschapper - na werktijd en achter gesloten deuren in de diagnostische onderzoeksruimte van het Londense Heart Hospital - proberen een 3D-echofilm (of 4D, met tijd als de vierde dimensie) te draaien van menselijke genitalia in geslachtelijke vereniging. Jing Deng, wetenschappelijk hoofdmedewerker medische fysica aan de medische faculteit van het Londense University College, heeft naam gemaakt met een nieuwe techniek om bewegende anatomische elementen te bekijken.

Op zijn website vind je verbluffende 4D-echofilmpjes van, bijvoorbeeld, kloppende harten. Door die beeldvormingstechniek kunnen chirurgen vooraf het te opereren onderdeel vanuit alle mogelijke gezichtshoeken bestuderen, terwijl het beweegt. Zo kunnen ze, lang voor ze de scalpel ter hand nemen, precies zien wat het probleem is en hoe ze dat het beste kunnen aanpakken. Dengs artikel over het in beeld brengen van de spieren bij tuitende lippen - om een plastisch chirurg te helpen bij de strategie voor een vervolgoperatie aan een gespleten verhemelte - haalde het gerenommeerde medische tijdschrift The Lancet.

 Voor zijn meest recente artikel filmde Deng een 'zich oprichtende penis' in 4D. Hij hoopt dat die genitale beelden betere diagnoses mogelijk maken en meer inzicht geven in de operatiemogelijkheden bij patiënten met afwijkingen zoals de ziekte van Peyronie: pijnlijke, kromme erecties, veroorzaakt door littekenweefsel in een zwellichaam.


Lees het volledige artikel in Humo 3700 van dinsdag 2 augustus.

Humo 3700 02/08/2011

Dit artikel verscheen in:

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan