Bart Schols, de nieuwe wonderboy van de nieuwsdienst: 'Ik heb niet het idee dat ik Canvas moet redden'

, door (sdj)

Bart Schols
© Johan Jacobs

Schols is bezig aan een onstuitbare opmars. Na zijn geslaagde verschijning als journaalanker en zijn alom bejubelde Radio 1-programma ‘De wereld vandaag’, krijgt hij in het najaar zijn eigen talkshow. Canvas verwacht veel van hem. Maar die druk hanteert hij moeiteloos. Hij wil gewoon gáán, erin vliegen. Maar eerst moet hij deze week nog even afscheid nemen van ‘Vandaag’, het programma waar hij zijn steile opgang aan te danken heeft.

Bart Schols «Het zal me zwaar vallen. Ik werk er zo graag. Het is een veilige omgeving waarin ik veel heb geleerd en veel bevestiging gekregen heb – complimenten van collega’s en positieve commentaren van luisteraars. Toen ze me vroegen of ik het nieuwe Canvas-programma wou presenteren, heb ik eerst aan Griet De Craen gevraagd: ‘Ik kan toch nog terug, hè?’ Ik zal haar voor de rest van mijn leven dankbaar zijn dat ze, ondanks mijn sportachtergrond, dacht: ‘Ik ga die Schols voor ‘Vandaag’ (zoals het programma toen nog heette, red.) vragen.’ Ik ben ook heel blij dat ik het heb kunnen waarmaken op een manier die ze bij de VRT wellicht niet verwacht hadden.»

HUMO Wat is het mooiste compliment dat je kreeg?

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan