Backstage met The Hickey Underworld

, door (jub)

The Hickey Underworld
© Guy Kokken

Wij zijn hier voor een interview met de groep. De sfeer is ontspannen, de begroetingen hartelijk, maar vraaggesprekken zullen nooit tot de favoriete bezigheden van The Hickey Underworld behoren. De bandleden komen druppelsgewijs binnenvallen. Zanger-gitarist Younes Faltakh, drummer Jimmy Wouters (die zich, voor we eraan beginnen, echter weer uit de voeten maakt), en, sinds nog niet zo heel lang aan boord: Tim Vanhamel. Vanhamel is de vervanger van medeoprichter Jonas Govaerts (de regisseur van ‘Welp’), die vanwege een even mysterieuze als ernstige gehoorziekte noodgedwongen de gitaar aan de wilgen heeft moeten hangen. Bassist Georgios Tsakiridis zal wat later de gelederen vervoegen en heeft daar, zo zal blijken, een geldige reden voor.

'De plaat heet 'Ill' omdat het een zieke wereld is' Younes Faltakh

‘Kunnen we dit niet plezant maken?’ vraagt Vanhamel. ‘Kunnen we geen muziekkwis doen of zo?’ We bedienen hem op zijn wenken.

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan