(Bebouwde) Kommer en kwel: bordje komt zo

, door (jh)

1200

In Wallonië waren eind januari nog 60 procent van de gemeentes niet in orde, wat neerkomt op zo’n 1.680 ‘foute’ borden. In Vlaanderen waren in november 2014 nog bijna 2.000 borden niet conform. Intussen hebben heel wat gemeentes de eindsprint ingezet, maar voor de echte laatkomers dreigen ‘vrij ernstige’ gevolgen, aldus Geert Popelier, jurist bij VAB en gespecialiseerd in verkeerswetgeving.

Geert Popelier «Strikt juridisch hebben die oude borden geen geldingskracht meer sinds 1 juni. Dat bord geeft dus niet meer aan dat daar een bebouwde kom begint. Als men op basis van zo’n bord geverbaliseerd wordt, kan men dat aanvechten en zal men normaal gezien vrijgesproken worden.»

HUMO Sommige gemeentes hebben de borden alleen aangepast op hun drukke invalswegen. Kan een overtreder inroepen dat hij de gemeente binnenreed langs een weg waar een oud bord hing?

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan