Grootse kleine: Woody Allen over 'Irrational Man'

, door (mike fleming jr.)

Woody Allen
© Belga Image

Eén van die achterpoortjes is universiteitsstudente Jill Pollard, oogstrelend gestalte gegeven door Emma Stone, vorig jaar nog te zien in Allens ‘Magic in the Moonlight’. Achter de pronte buik die de professor voorafgaat, herkent u dan weer Joaquin Phoenix, die als Abe Lucas z’n eerste samenwerking met Allen beleefde.

- Hoe u bij Emma Stone terecht bent gekomen is duidelijk, maar vanwaar de keuze voor Joaquin Phoenix als de opgebrande filosofieprofessor?

Woody Allen «Meestal begin ik te schrijven aan een rol met een bepaalde acteur in gedachten, maar deze was een uitzondering. Ik wou eerst het verhaal helemaal af hebben en dan pas gezichten op de namen plakken. Over de rol van Emma Stone was er inderdaad geen enkele twijfel mogelijk: ze is jong, knap en getalenteerd. Ze kan praktisch alles aan: komedies, drama, romantiek… Het was de casting director die Joaquin voorstelde. We vonden hem allemaal meteen perfect voor de rol.»

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan