Dossier Moord en Doodslag in België.
Deel 1: Killers en knoeiers

, door (ab)

1200

Maandenlang zoeken Alain Verhaegen en zijn minnares Muriel Hauwaerts naar het perfecte moordplan om de echtgenoot van Muriel uit de weg te ruimen. Een revolver, vergif, een dodelijke injectie… alles hebben ze geprobeerd. Telkens worden hun plannen doorkruist – één keer omdat de kinderen te vroeg thuiskomen, een andere keer omdat er een karaokeavond is waar Muriel liever naartoe wil – of mislukken ze domweg. En toch moet en zal de hinderlijke echtgenoot verdwijnen, hebben de dolverliefde minnaars elkaar gezworen.

'De harpoen doorboorde het hoofd van Eric ­Vanderlinden. Die overleefde de aanslag op miraculeuze wijze.'

In oktober 2007 ziet Alain Verhaegen een televisiedocumentaire over de jacht op diepzeevissen en krijgt de man een geniale inval: hij zal zijn liefdesrivaal afmaken met een harpoen. Het perfecte middel, vindt ook Muriel: discreet, geruisloos, niet te duur en vooral dodelijk efficiënt. Dénken ze.

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan