Summer in the city: 'Van Keep on tot Mama, mama'

, door (md)

Summer in the city: 'Van Keep on tot Mama, mama'

'Ik weet wel dat het toen, nu en wellicht in de toekomst niet hip was, is of zal zijn om toe te geven dat men tot het kamp van de Diamond-fans behoort. Maar toch zeg ik u: ik ben er één'

Ik hoef nog maar de intro van ‘Keep On Running’ te horen, of ik ben al blij en ik herinner me meteen waarom ik zo van The Spencer Davis Group hield toen ik nog jong was. Ze waren niet met uiterlijk vertoon bezig en niet met wufte zaken als kleding of make-up, maar ze speelden duidelijk en met veel liefde de muziek waar ze zelf van hielden. Dat kon witte soul zijn of pure rhythm-and-blues, soms waren het oude Amerikaanse traditionals of overbekende standards, en af en toe ging het zelfs om ska.

Zo komt het dat ze vlak na hun debuut via hun ontdekker Chris Blackwell (later de welhaast legendarische baas van Island Records) op het nummer ‘Keep On Running’ stootten, dat afkomstig was van de Jamaicaanse artiest Jackie Edwards. Een talentvolle man die later ook nog voor de geweldige single ‘Somebody Help Me’ zou zorgen en zo The Spencer Davis Group en ons allemaal twee heerlijke hits bezorgde.

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan