Revue Lanoye: 'De holle salvo’s van de lach'

, door (tl)

Revue Lanoye: 'De holle salvo’s van de lach'

'Het lekkere aan de fundamentalistische variant van de vrije meningsuiting? Je mag uit je nek zitten lullen wat je wil, niemand kan je iets verwijten, want het lullen is belangrijker dan wat je zegt'

Betoonde Charlie Hebdo zich in zijn nieuwste nummer niet alleen wansmakelijk en cynisch, maar daarbovenop ook nog eens ‘ondankbaar’? Tienduizenden Twitterati vonden van wel.

Na de bloedige aanslag in januari – twaalf doden, tien gewonden – hadden ze de gedecimeerde redactie nog massaal hun steun toegezegd. ‘Je suis Charlie!’ In diverse Franse steden stapten 3 miljoen burgers op, verenigd door die hartenkreet. De wereld scandeerde mee, vooral in het Westen dan toch. Zelfs de nieuwsredactie van de VRT – voorheen niet echt berucht om haar activisme – poseerde achter dat meervoudig uitgeprinte ordewoord. ‘Nous sommes tous Charlie!’

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan