Revue Lanoye: 'De Hysterie als ratio'

, door (tl)

Revue Lanoye: 'DE HYSTERIE ALS RATIO'

'Waar is die frivole helfie van de N-VA heen? Een mens mag er niet aan denken hoeveel kindergeld die één miljoen euro niet had kunnen betekenen voor nooddruftige families, van welke afkomst ook'

In tegenstelling tot wat hij liet uitschijnen in Gent, heeft Bart De Wever zijn apocalyptische doemspeech over de Europese vluchtelingenstromen wel degelijk vooraf gerepeteerd. Op een gezellige familiedag in Langemark-Poelkapelle. Zijn cultuurpessimistisch meesterwerk werd er onthaald op ‘stormachtig applaus’.

Ik had, als verstokte Antwerpenaar, liever gezien dat hij ze had uitgeprobeerd in onze schitterend gerenoveerde Roma in Borgerhout, of onze universitaire campus, of onze gebruikelijke discussietempels als de Bourla of deSingel... Maar die werden blijkbaar allemaal ongeschikt bevonden om het soort toejuichingen te leveren dat mijn burgemeester wél hoopte te scoren in het landelijkste platteland van de Benelux. ‘Alles wat De Wever over veiligheid en vluchtelingen verkondigt, wordt nu eenmaal vooraf getoetst aan het Vlaamse Volksempfinden.’

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan