'Roerend goed' Dwarskijker over 'De Nada' , 'Voor wat hoort wat' en 'Geubels en de idioten'

, door (rv)

De nada

Canvas – 4 oktober

In ‘De nada’, een mooi in beeld gebrachte documentaire van Christina Vandekerckhove, bevonden muzikant Daan Stuyven en fotograaf Peter De Bruyne zich in Catalonië. In een weids en soms weerbarstig natuurlandschap, een revue van zondoorstoofde panorama’s die mij naar een teug koel water deden verlangen, zou dit duo eerst op zoek gaan naar het niets dat aan de creatie voorafgaat – de wezenloze leemte van ‘in den beginne was er niets’, veronderstel ik met enige schroom.

Dat ‘niets’ is een ingewikkeld filosofisch begrip dat soms helder lijkt in late kroeggesprekken, of nóg later, nadat je op de terugweg ergens deerlijk je hoofd gestoten hebt. Ik kan er in deze luchthartige rubriek in elk geval geen donder mee beginnen.

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan