'De mens zal honderden jaren oud worden.' Kris Verburgh, auteur van 'De voedselzandloper', over zijn nieuwe boek, 'Veroudering vertragen'

, door (tp)

verburgh

'Kankercellen hebben óók een manier gevonden om te blijven delen zonder te verouderen'

Verburgh is niet karig met boude stellingen en contra-intuïtieve inzichten in zijn nieuwe boek, te beginnen met de derde regel van zijn woord vooraf: eigenlijk is er geen goede reden om te verouderen en te sterven.

Kris Verburgh «Men gaat er altijd voetstoots van uit dat veroudering onafwendbaar is, maar in de natuur zijn er diersoorten die veel trager verouderen dan andere. Er bestaan ook onsterfelijke organismen, en er zijn zelfs dieren die het verouderen kunnen omkeren: de Turritopsis dohrnii bijvoorbeeld, een kwalletje van 4 millimeter, kan zichzelf verjongen, als een kip die weer kuiken wordt. Maar ook in het menselijk lichaam vind je ampel bewijs dat verouderen biologisch niet onafwendbaar is.»

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan