Humo's grote Boekenbeursparcours

, door (bv)

Eigen volk eerst

Saskia de Coster

Wat alleen wij horen

Het chauvinisme tiert welig in Antwerpen – en dus ook op de Boekenbeurs. Zeer terecht, overigens: onze vaderlandse pennenvoerders zorgen voor een vruchtbaar najaar.

Saskia de Coster bevestigt alle goeds van ‘Wij en ik’ in ‘Wat alleen wij horen’, een verslavend tijdsdocument over de bewoners van een woontoren die onteigend wordt. Over vastzitten in een razendsnel veranderende wereld en toch blijven zoeken naar vluchtroutes – u kent dat wel. Niet minder confronterend zijn ‘Val’, waarin Roderik Six gretig elke mogelijke menselijke zonde verkent, en ‘Jacht’, een roman over viervoeters van een schrijver met vier voeten: het pseudoniem Elvis Peeters verbergt immers een schrijverskoppel. Verder: ‘Dit is mijn hof’ van Chris De Stoop, een indringende nenia voor de kwijnende boerenstiel, en ‘Hotel Rozenstok’, waarin Christophe Vekeman het schrijverschap in vraag stelt – íémand moet het doen.

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan