Politierechter Geert Vandaele uit 'De rechtbank': 'Ik behoor tot de generatie die drinkt en rijdt'

, door (ja)

55

Het zijn spannende maanden in Veurne. Tegen het einde van het jaar zal bekend zijn of dit eeuwenoude gerechtelijke arrondissement opgeslokt zal worden door de West-Vlaamse provinciehoofdstad Brugge. In de gangen van het gebouw in de Peter Benoitlaan is het ongenoegen zichtbaar. Overal hangen oproepen aan de muur, verhuizen is geen optie (‘een Brugge te ver’). Ook de Veurnse politierechter Geert Vandaele heeft geen goed woord over voor de stedelingen uit Brugge, tenzij het de voetballers van Club Brugge betreft, van wie hij een hartstochtelijke supporter is. Eén van de redenen waarom hij aan ‘De rechtbank’ wilde meewerken, was de nakende verhuizing, zegt hij. Hij wilde laten zien dat ook in de Westhoek de beschaving al een poos is doorgedrongen.

Vandaele, een emotioneel man, laat zich voor het gesprek met Humo bijstaan door zijn afdelingsgriffier, Henk Bruneel. Geen probleem. In de rechtbank zit Bruneel ook naast hem.

Geert Vandaele «Ik wilde bewijzen dat wij goed werk leveren. De perceptie is namelijk dat er hier geen werk is. Collega’s uit Brussel gaan er soms van uit dat hier maar vijf mensen werken, maar het zijn er tachtig.»

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan