Tarik Chadlioui: de Antwerpse ondernemer van de jihad

, door (rs)

jihad

Sinds hij ervan wordt beschuldigd de daders van de terroristische aanslagen van 13 november 2015 in Parijs mee te hebben geradicaliseerd, is de Marokkaan Tarik Chadlioui dé radicale islamprediker van het moment. Overal wordt geschreven dat de man in Egypte woont en vanuit Caïro werkt, maar dat klopt niet. Chadlioui heeft een Belgisch paspoort op zak, resideert in Borgerhout en Molenbeek en beheert zijn financieringssysteem voor het salafisme en de jihad en zijn netwerk van onverdraagzaamheid vanuit de Scheldestad. Islamitische haatzaaiers komen dus niet altijd uit verre landen als Pakistan en Saoedi-Arabië. Steeds vaker blijken ze hier te zijn opgegroeid en gevormd en wonen en werken ze in Belgische steden en gemeenten.

Tarik Chadlioui – alias Tarik Ibn Ali – is één van de meest gevraagde salafistische predikers in Europa. Zijn Facebookpagina heeft meer dan 17.000 volgers, die Chadlioui verzamelde met preken, toespraken en voordrachten waarin hij een agressieve en expansionistische variant van de islam verkondigt. Zijn lezingen worden vaak gekleurd door zijn afkeer van de kufaar, de ongelovigen, en alles wat niet islam is. En Chadlioui levert niet alleen sermoenen af. Hij geeft ook les aan kinderen, zegent huwelijken in en fleurt feesten op met zijn aanwezigheid.

'Tarik Chadlioui haalde 60.000 euro op in Mechelen, en nog eens 40.000 in Antwerpen – allemaal voor de Syrische zaak'

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan