Leven en liefde in Borgerhout: een kwestie van (on)geluk

, door (jm)

vrijbeeld

'Sommige straten worden na middernacht een supermarkt voor drugs. Maar je moet daar doorheen kunnen kijken'

Ik begin waar ook Kat Steppe begonnen is: aan de toog van café De Valk, in de Offerandestraat. De druk beklante tafeltjes, de jukebox, de biljarttafel, de kassa die voortdurend kleingeld opeet: hier is een perimeter ingesteld die de hufterige werkelijkheid op een afstand moet houden. Je kan het leven vieren, en je kan het leven vergeten – en voor beide opties heeft Diane (53) hetzelfde recept: gul getapte pils. Ze werkt hier al jaren. ‘Een echte cafémadam. Net zoals mijn moeder.’

Diane «Zij heeft ook haar hele leven in cafés gewerkt. Ze leerde me dat je oog moet hebben voor het verhaal van mensen, en dat het beste medicijn tegen de spoken in je hoofd gewoon opgewekt en sociaal zijn is. Mijn mama zat vol liefde, en ze zag iedereen even graag. Als ik een salopette cadeau kreeg, kregen alle andere kinderen in het café óók een salopette cadeau.

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan