De niet zo fictieve verkrachting van succesauteur Jessica Knoll

, door (jvb)

knoll 1200

'De eerste reactie is bijna altijd: twijfelen aan wat de vrouw zegt'

TifAni FaNelli is een jonge, succesvolle vrouw met een al even succesvolle verloofde, een perfect lichaam – size zero – en een kleerkast zo groot als het appartement van de doorsnee New Yorker. Maar ze heeft een duister verleden dat ze zo diep mogelijk wil begraven: ze werd als tiener door meerdere jongens verkracht, op wat later ‘een uit de hand gelopen feestje’ genoemd zou worden.

Helaas heeft Jessica Knoll niet enkel haar stijlgevoel gemeen met haar hoofdpersonage: het boek is fictie, de inspiratie ervoor niet. De schrijfster was aanvankelijk niet van plan haar geheim met de wereld te delen, tot ze op een literair evenement benaderd werd door een vrouw. Knoll: ‘Ze vroeg me of ik als research voor mijn boek slachtoffers van verkrachting geïnterviewd had. Nee dus. Ze was in de war omdat ze de beschrijving zo realistisch vond. Toen kreeg ze tranen in haar ogen en vertelde me hoe ze zelf bijna verkracht werd. ‘Fuck it,’ dacht ik, en toen heb ik haar gezegd dat ik het zelf had meegemaakt. Dat was de eerste keer.’

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan