Het proces-Wesphael: de minnaar van Véronique Pirotton spreekt voor het eerst

, door (paris match) en (so)

wesphael 1200

'Véronique hield nog van mij en ik van haar. Dat huwelijk met Bernard Wesphael was een vlucht voorwaarts'

Na een voorhechtenis van tien maanden werd Bernard Wesphael op 26 augustus 2014 voorwaardelijk vrijgelaten. Na zijn vrijlating begon hij aan zijn boek, ‘Moordenaar’ (uitgeverij Now Future), dat na de uitspraak zal verschijnen. Hij wordt openlijk gesteund door honderden vrienden, onder wie vertegenwoordigers van verschillende politieke partijen. In Wesphaels omgeving klinkt dat hij erop rekent het drama in vrijheid achter zich te kunnen laten.

Op het moment van de feiten was O.D. de minnaar van Véronique Pirotton – al was hij veel meer dan dat, zegt hij. Hij volgde de berichtgeving rond de gebeurtenissen op de voet, maar zelf sprak hij nooit. Tot nu. Zijn verhaal is gewild partijdig. O.D. beweert ook niet neutraal te zijn. Hij wil niets anders dan ‘zijn waarheid’ delen. De compagnon van Véronique Pirotton, zoals hij het zelf uitdrukt, meent dat hij als geen ander kan vertalen hoe ze zich voelde bij haar man tijdens de maanden en weken vóór haar dood.

- Waarom besliste u om toch te spreken?

O.D. «Ik ben altijd voorgesteld als de minnaar van Véronique; dat is verkeerd. Ik was haar compagnon, haar partner, haar metgezel. We hebben een groot deel van onze levens samen beleefd. Dat gaat terug tot jaren vóór haar huwelijk met Bernard Wesphael. Ik kende haar door en door. Met mijn getuigenis wil ik een nieuw licht op de kwestie werpen.

»Op 31 oktober 2013 is Véronique gestorven. In de drie jaar na haar dood heeft de sensatiepers haar niet gespaard: onder meer haar alcoholproblemen werden dik in de verf gezet.»

- Waarom getuigt u anoniem?

O.D. «Om persoonlijke en professionele redenen. De pers hééft al een verkeerd beeld van de gebeurtenissen geschetst, en ik heb me al moeten beschermen tegen ongegronde aanvallen.»

- U bent psycholoog en ontvangt patiënten, maar u had ook een deeltijdse administratieve job. Die bent u kwijtgeraakt.

O.D. «Ik ben ontslagen door mijn werkgever, zogezegd omdat mijn contract ten einde liep. Hij was vooral bang dat het proces zijn reputatie zou schaden.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan