Boekenbeurs 2016: Dankzij Humo leest u geen andere onzin

, door (mke)

boekenbeurs

Hét Humo-boek van de beurs is de nieuwe bloemlezing van het bijna onfatsoenlijk grappige Gat van de Wereld, zorgvuldig samengesteld door Guy Mortier himself. Al lacht die laatste veeleer als een boer met kiespijn wanneer we ’m bellen.

Guy Mortier «Ik kom net van de tandendokter en ik heb nogal wat moeite met mijn ‘s’-klanken, maar ik zal trachten vooral woorden te gebruiken waarin die klank ontbreekt.

»Voor ‘Het op één na beste uit het Gat van de Wereld’ heb ik heb alle Gat van de Wereld-pagina’s sinds – sorry voor het gespat, het lukt gewoon niet – eind 2011 tot nu doorgenomen en ik moet zeggen: heel veel en heel hard gelachen. Dat was wel een opluchting, want vooraf had ik geen idee of de grappen van toen vandaag nog altijd zouden standhouden. Het Gat richt zich elke week immers expliciet op de actualiteit. Maar dat bleek, ook na zoveel jaren, enorm mee te vallen. Ik heb, samen met Jeroom, nochtans meedogenloos gewied en de lat zeer hoog gehouden, maar dan nog bleef er zoveel prachtmateriaal over dat we de uitgeverij om extra pagina’s hebben moeten vragen.»

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan