Naema Tahir: 'De kijkende mens leest niet'

, door (nt)

Naema Tahir: 'De kijkende mens leest niet'

Met mij waren er nog twee andere auteurs met naam en faam die hun nieuwe boeken aan het publiek voorstelden. Er zaten ongeveer twintig mensen in de zaal. Na afloop werd er gesigneerd, zoals gebruikelijk. Ik heb welgeteld één exemplaar gesigneerd en verkocht. De auteur die naast me zat, signeerde geen enkel boek. Ook van de zijde van de kranten, de televisie en de radio is er hoegenaamd nauwelijks belangstelling. Niet voor mijn werk, maar ook nauwelijks voor dat van de meeste van mijn collega-literaire schrijvers.

Dat was tien jaar geleden nog heel anders. De publicatie van een nieuw boek leidde steevast tot een drukke tijd van optredens te lande en in de media. Er was volop aandacht in de kranten, er waren vele recensies.

Er is iets veranderd, dat is duidelijk. De belangstelling voor het literaire boek is tanende. De enige boeken die nog echt goed lopen, zijn thrillers en seksueel getinte boeken.

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan