Grunberg en -dal: 'Racistische traditie'

, door (ag)

Grunberg en -dal: 'Racistische traditie'

Een onredelijk verwijt, het establishment van de Republikeinse Partij heeft de weg geplaveid voor Trump. Obama heeft de status quo niet gewijzigd, maar wie naar hem luisterde in 2008 weet dat hij dat niet beloofd heeft. We zullen de komende jaren vaak naar Obama verlangen. Stiekem hoop ik dat hij nog eens burgemeester van New York wil worden. Een vriend van me in die stad merkte op dat de haat die hij opriep ook racistisch was. Zeker, de racistische traditie in Amerika is helaas nog springlevend. Trump zal Amerika niet weer groot maken, maar verzwakken. Maar het land heeft senator McCarthy overleefd, het zal ook Trump overleven. De schrijver kan het verval niet tegenhouden, hij kan het hooguit beschrijven. En erop wijzen dat bloei niet zonder verval kan; ook het licht heeft duisternis nodig. (Arnon Grunberg)

Humo 3986/04 24/01/2017

Dit artikel verscheen in:

HUMO van dinsdag 24 januari 2017

Lees alle reportages

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan