Dick Bruna, de tekenaar van Nijntje, is overleden

, door (kt)

Dick Bruna 1200
© Belga Image

Terwijl het Bouwcentrum in Antwerpen de eerste vloedgolf boekenliefhebbers opvangt, zitten we een steenworp verder aan de koffie met Dick Bruna, de Utrechtse tekenaar - zelf houdt hij het liever op ‘grafisch ontwerper’ - die onlangs zijn honderdste boek op de wereld losliet: ‘Het spook Nijntje’ (Mercis), het eenentwintigste avontuur van het fijnste tweedimensionale konijn uit de wereldliteratuur. 

Bruna is sinds jaar en dag big in Japan, en ook in Amerika, Australië, Taiwan en Korea hebben Nijntje Pluis, Betje Big en co zich in het collectieve geheugen van generaties genesteld. We hoeven maar even achter het nevelgordijn van onze eigen jeugd te graaien naar klassiekers als ‘Nijntje aan zee’ of ‘Nijntje in de dierentuin’ om te weten hoe dat voelt. Niet onaardig, godzijdank.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan