Aflevering 4: Homo Transportatis Supra Relaxatis

Meer mensensoorten »

Door de uitvinding van het wiel nam de bewegingsvrijheid van de mens enorm toe. Door de uitvinding van het werk nam diezelfde bewegingsvrijheid dan weer enorm af. De mens dient op contractueel vastgelegde tijden op een overeengekomen plek arbeid te verrichten. Gelukkig ontstond er in 1751 met de uitvinding van het pendelen een middel dat de dubbele nood aan werken en het zich vrij kunnen verplaatsen perfect wist te combineren.

Tijdens het pendelen verkeert de pendelaar doorgaans in een ontspannen gemoedstoestand. Daardoor kan het zijn dat bepaalde activiteiten die normaliter in de beslotenheid van bad-, woon- of slaapkamer plaatsvinden, worden verplaatst naar de geringere beslotenheid van het openbaar vervoer.

'Vrouw die tijdens de avondlijke, huiswaartse pendel een ui snijdt. Man rechts houdt niet van uien. Man links houdt niet van mannen die niet van uien houden.'

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan