De meest invloedrijke Belg in de wereld is arts en microbioloog Peter Piot

, door (tp)

peter piot 1200
© Wouter Van Vaerenbergh

'België wordt in het buitenland niet zo bewonderd. Als we ergens bekend om zijn, dan wel om onze kunst, mode en cultuur'

Lees ook: De 50 invloedrijkste Belgen in de wereld

HUMO Welke carrière had u als jonge snaak dan wél voor ogen?

PETER PIOT (69) «Geen idee. Ik ben opgegroeid in Keerbergen. Ik weet niet of u de streek kent, maar tijdens mijn jeugd was Keerbergen een boerengat waar op zondag mensen uit Brussel kwamen wandelen. Er liep een tramlijn en er waren hotels – in sommige kon je kamers per uur huren. Er stond ook een molen die nog in gebruik was: de molenaar had zeer veel kinderen, ik zat met één van hen – nog steeds een vriend – in de klas. Het oude sportvliegveld heeft men later met een grote vastgoedoperatie tot een meer en een golfterrein omgetoverd, daardoor is de grondprijs gestegen en zijn er grote villa’s gebouwd.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan