De nucleaire rel tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea: 'Al dat gedoe over een nucleair armageddon is nonsens'

, door (tvs)

noord-korea vrijbeeld

Michael D. Cohen «Het Noord-Koreaanse regime is gevaarlijker dan ooit, maar al dat gepraat over een nucleair armageddon is nonsens.»

HUMO Noord-Korea provoceert wel flink: alleen al in april testte het drie middellangeafstandsraketten. Het land zou ook over een twintigtal kernkoppen beschikken.

Cohen «Het volstaat niet om een bom te hebben, je moet hem ook ergens kunnen afleveren. Om aartsvijand Zuid-Korea te treffen, heeft Noord-Korea niet eens kernwapens nodig. Met de artillerie die het aan de grens heeft opgesteld, kan het Seoel nu al in een vuurzee veranderen. Om die andere vijand, Japan, te raken, heeft het middellangeafstandsraketten nodig, maar de laatste twee testmodellen ontploften al op het lanceerplatform.

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan