Juventus - Real Madrid: de sportverslaving van schrijver Sandro Veronesi

, door (jha)

20
sandro veronesi vrijbeeld
© Koen Bauters

'Als Juventus de Champions League verliest, kruip ik direct in mijn bed'

Als zelfs de goden sport ernstig nemen, waarom Sandro Veronesi dan niet? Een leven lang al schrijft de gevierde auteur over zijn grote passie. Zijn sportstukken, die onder meer verschenen in de grote roze sportkrant La Gazzetta dello Sport, zijn nu ook gebundeld in het Nederlands. ‘Een god waakt over je’ is een episch boek over mythologische halfgoden en grote sportmannen- en vrouwen, én over zijn eerste grote liefde: Juventus. Veronesi verdeelt zijn tijd tussen het Toscaanse Prato, waar hij geboren en getogen is en waar zijn oudste zoon nog woont, en zijn gezin in Rome. Maar zijn sporthart klopt een stuk noordelijker, in Turijn. Nu Juventus de treble – het Italiaanse kampioenschap, de Coppa én de Champions League – binnen handbereik heeft, neemt het ongemak toe.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan