Jamie Oliver, vader van vijf en voedselrevolutionair: 'We worden voortdurend voorgelogen over wat er in ons eten zit'

, door (krissi murison)

jamie oliver vrijbeeld

Dit is de authentieke Oliver. Niet veel later noemt hij ons al ‘mate’ en vertelt hij dat het publiek zijn echte baas is, op zijn vrouw na. ‘Ik ben behoorlijk mainstream. Daardoor voel ik me een soort ambtenaar; ik dien het volk.’

Oliver dwaalt soms eindeloos af, onder meer om bepaalde onderwerpen te ontwijken, maar misschien vooral omdat-ie al z’n hele carrière met een chronisch slaapgebrek kampt.

Zijn vijfde kind, River Rocket Blue Dallas, is vorig jaar in augustus geboren. Zijn oudste, Poppy Honey Rosie, is nu 15. Maar het zijn niet de kinderen die Oliver ’s nachts wakker houden: ‘Ik moet mezelf dwingen op tijd naar bed te gaan en mijn wekker te zetten. Het is raar, ik ben al 42 en ik moet mezelf er nog altijd aan herinneren dat het bedtijd is, dat ik moet stoppen met werken en e-mailen. Stop, stop, stop.’

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan