Jan Callebaut: 'Ons land moet meer affectie voor moslims uitstralen'

, door (tvs)

jan callebaut vrijbeeld

HUMO U stelt onder meer vast dat België steeds meer uit Franstalige handen glipt, als gevolg van de ‘Belgische’ strategie van de N-VA. Bart De Wever zal het graag lezen.

Jan Callebaut «Je merkt sinds de opkomst van N-VA inderdaad dat Vlaanderen België steeds meer naar zijn hand zet.»

HUMO Het ietwat verrassende gevolg: Vlamingen voelen zich meer thuis in België dan Franstaligen. Van een evolutie gesproken!

Callebaut «De samenstelling van de federale regering (met een Vlaamse meerderheid en een Franstalige minderheid, red.) zal er wel iets mee te maken hebben, maar toch. Vlamingen maken zich eerder druk over concrete problemen, zoals een slecht werkende justitie of gebrekkige wegeninfrastructuur. Franstaligen hebben dan weer algemene kritiek op het politieke systeem.

»Het geeft wel aan dat de Vlaming niet zit te wachten op een splitsing van België. Uit deze enquête blijkt dat men België niet beu is, maar het land wel wil bijsturen en verbeteren.»

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan