Fuck tante Kaat: oma weet raad

, door (hvt)

vrijbeeld

'Citroensap, suiker en honing: de beste middeltjes liggen gewoon in je voorraadkast of op je fruitschaal en kosten haast niks'

Bob van Toor «Het gaat al een tijdje in stijgende lijn met de populariteit van omamiddeltjes. Dat merk je niet alleen aan websites als omaweetraad.nl, ik hoorde het ook bij vrienden, die steeds vaker komen aandraven met tips als: ‘Dat kun je beter schoonmaken met azijn in plaats van met één of ander agressief product.’ Als historicus, journalist en gewoon kritisch mens zette het me aan het denken: ‘Wat klopt daar nu eigenlijk van?’ Ben ik gek als ik de raad van een oud besje opvolg en bier in mijn haar smeer?»

HUMO Smeer jij je lokken dan in met bier?

van Toor «Ik heb het zelf niet geprobeerd, maar volgens de overlevering zou je haar er voller en glanzender van worden. Dat blijkt toch niet te kloppen: hooguit gaat je haardos glanzen of wordt hij zachter van het koolzuur of de alcohol, maar die zijn op termijn schadelijk. En trouwens ook gewoon te vinden in de meeste shampoos.»

HUMO Check je bronnen, ook als het je oma betreft?

van Toor «Precies. Ik heb het geluk dat mijn beide oma’s nog leven en bakken wijsheid te delen hebben, dus ben ik met hen rond de tafel gaan zitten voor wat qualitytime.»

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan