Uit de platenkast van Mauro: 'Early Tapes' van The Neon Judgement

, door (mp)

Uit de platenkast van Mauro: 'Mauro Pawlowski'

O, wat mis ik ze niet, de intussen zo goed als weggeërodeerde muziekindustrie. Toen de overtuiging van een beperkt aantal media nog wet was. Wisten wij veel, gebrekkig geïnformeerde dorpelingen in hartje Europa.

De hitparade was pretentieloos, en zo hoort het. Maar dan had je de gediplomeerde muziekpers, grotendeels verankerd in één groot misverstand wat betreft rock-’n-roll. Songwriters vonden ze belangrijk, ambiancemakers zonder literaire pretenties vonden ze waardeloos.

Ze konden je destijds wat wijsmaken, hoor. Nu je alle klanken ter wereld kunt beluisteren via een gestroomlijnde walkietalkie, blijkt dat er toch meer kwaliteit te koop was dan men ons deed geloven. Zo wordt de nooit echt voor vol aanziene Belgische new wave uit de eighties vandaag erg geherwaardeerd. Globaal zelfs, en terecht.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan