20 jaar na de Bende van Nijvel (3): een vergeten spoor

, door (hilde geens)

delhaize 1200

'Dit lijkt wel de generale repetitie voor Aalst: heel veel bloed, heel veel doden en heel veel belastende verklaringen'

De man tegenover mij kijkt zorgelijk. ‘Johnny de Staerke is een psychopaat. Kijk maar uit met uw verhaal. En op een interview met mij hoeft u niet te rekenen.’ Mijn gesprekspartner is een ervaren, bedachtzame topambtenaar uit het gerechtelijk apparaat. Hij is geen psychiater en dus niet bevoegd om dit oordeel te vellen - voor zover bekend heeft justitie trouwens nooit een zielenknijper aangesteld om Johnny’s persoonlijkheid te doorgronden - maar hij is niet de enige die in verband met Johnny de Staerke het woord 'psychopaat' gebruikt: ook bij de Deltaspeurders in Dendermonde valt de term geregeld. Dus wil ik weten waarom een genuanceerd wikkend en wegend ambtenaar tot zo'n drastisch oordeel komt.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan