Mike Scott van The Waterboys zet de puntjes op de i

, door (jub)

1200
© PMACM

'Die vergelijking van The Waterboys met U2 was er één van erg luie journalisten. Wij zijn nooit een echte groep geweest'

Met veel waren ze wellicht niet, de mensen die zaten te wachten op een hiphop- en funkplaat van The Waterboys. Toch is het dat wat meester-songschrijver Mike Scott – Waterboy sinds 1983 en al vele jaren alleenheerser in zijn groep – ons met ‘Out of All This Blue’ gedeeltelijk heeft voorgeschoteld. Aan rappen waagt Scott zich voorlopig niet, maar hij laat de muze wel herhaaldelijk tekeergaan over drumloops, big beats en kurkdroge funkgitaren. En: hij komt er vlotjes mee weg. Voor wie op de volgende Waterboys-plaat zat te wachten, valt er gelukkig ook nog genoeg Keltische folk, country en pop te rapen, want ‘Out of All This Blue’ is een dubbelaar, 23 songs lang.

HUMO Na ‘Modern Blues’, uitgebracht in januari 2015, heb je ongeveer anderhalf jaar getourd. Amper een paar maanden na die tournee had je de nieuwe plaat al klaar.

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan